Thu. Feb 29th, 2024

Un nou trailer pentru documentarul National Geographic „The Space Race” tocmai a aterizat.

Momentul este potrivit, având în vedere că februarie este Luna istoriei negre, iar filmul adaugă perspectivă istorică nenumăratelor realizări și contribuții ale astronauților negri.

„The Space Race” prezintă povești puțin cunoscute despre primii piloți, ingineri și oameni de știință negri care au devenit parte din corpul de astronauți al NASA. Regizat de producătorul și regizorul câștigător al premiului Emmy Diego Hurtado de Mendoza și de producătorul și regizorul nominalizat și câștigător de Emmy Lisa Cortés, documentarul debutează pe National Geographic Channel astăzi (12 februarie) înainte de a fi difuzat pe Disney+ și Hulu the ziua urmatoare.

Legate de: Experții NASA și ESA pun în discuție diversitatea și incluziunea în spațiu

afiș de film pentru documentar

afiș de film pentru documentar

„The Space Race” a fost scris de scenaristul Mark Monroe și produs executiv de câștigătorul premiului Oscar Frank Marshall, Tony Rosenthal, Carolyn Bernstein și fostul astronaut NASA Leland Melvin. Printre creditele producătorilor se numără Alexandra Bowen, Aly Parker, Mark Monroe, Keero Birla, Lisa Cortés și Diego Hurtado de Mendoza.

Iată sinopsisul oficial:

„„Cursa spațială” împletește poveștile astronauților negri care încearcă să rupă legăturile nedreptății sociale pentru a ajunge la stele, inclusiv Guion Bluford, Ed Dwight și Charles Bolden, printre mulți alții. În „Cursa spațială”, regizorii Lisa Cortés și Diego Hurtado de Mendoza prezintă pionierii piloți, oameni de știință și ingineri negri care s-au alăturat NASA pentru a-și servi țara în spațiu, chiar dacă țara lor nu a reușit să obțină egalitatea pentru ei înapoi pe Pământ.

„Din 1963, când asasinarea lui JFK a zădărnicit încercarea căpitanului Ed Dwight de a ajunge pe Lună, până în 2020, când ecourile tulburărilor civile declanșate de uciderea lui George Floyd au ajuns la Stația Spațială Internațională, povestea afro-americanilor de la NASA este o poveste despre evenimente mondiale care se ciocnesc de aspirațiile unor oameni neobișnuiți. Visele strălucitoare ale afrofuturismului devin realitate în „Cursa spațială”, transformând science-fiction în realitate științifică, redefinind pentru totdeauna cum arată „lucrurile potrivite”, oferindu-ne noi eroi sărbători și o istorie proaspătă de explorat.”

POVESTI CONFERENTE:

— Fapte despre adevăratele „Figuri ascunse” ale NASA, care au făcut posibile primele misiuni spațiale ale agenției

– Diversitatea va fi cheia pentru impulsul Artemis de la Lună pe Marte, spun oficialii NASA

— Cum s-a schimbat diversitatea astronauților în bine într-o singură clasă NASA, relatată în cartea „The New Guys”

De asemenea, în documentarul de 91 de minute sunt Victor Glover, Frederick Gregory, Bernard Harris, Leland Melvin, Arnaldo Tamayo Méndez și Jessica Watkins, care oferă povești despre experiențe dure și căi provocatoare pentru a deveni astronauți respectați de la NASA și importanța reprezentării în primii ani ai programului spațial și dincolo.

National Geographic Channel prezintă „The Space Race” pe 12 februarie 2024 la 9/8 c. Documentarul este difuzat apoi exclusiv pe Disney+ și Hulu începând de marți (13 februarie).

By admin