Thu. Feb 29th, 2024

„Nu angaja niciodată pe cineva care știe mai puțin decât tine despre ceea ce a fost angajat să facă.” ~ Malcolm Forbes.

Cuvintele mai adevărate nu s-au spus niciodată când, în cadrul ședințelor secrete, consiliul OI a decis să-l angajeze pe John Gibbs. Gibbs a fost angajat fără nicio contribuție publică. Poziția și calificările sale nu au fost niciodată prezentate publicului. Gibbs nu a fost niciodată verificat de către consiliu sau comunitate și nicio verificare a antecedentelor nu a fost efectuată.

Descrisă inițial de comisarul OI, Sylvia Rhodea, drept „mult supracalificată și, de asemenea, foarte iubită de județul nostru”, am aflat rapid că niciuna dintre afirmații nu era adevărată. La mai puțin de trei luni de la locul de muncă, Gibbs a recunoscut că nu era calificat pentru acest job. El a cerut comisiei sprijin suplimentar. În propriile sale cuvinte, el a remarcat că învățarea mesei a fost ca „a bea dintr-un furtun de incendiu”. După cum au remarcat comisarii experimentați din consiliu, cei doi administratori anteriori nu au avut nevoie și nici nu au solicitat ajutorul suplimentar pe care Gibbs a declarat că el avea nevoie.

Mark Smith

Mark Smith

Prin concedierea unui administrator cu experiență, competent și angajarea unui administrator fără experiență, incompetent, contribuabilii din județul Ottawa au ajuns să plătească pentru două salarii de administrator de județ. Contribuabilii au plătit pentru ca administratorul județean cu experiență și extrem de competent să nu facă nimic și pentru ca un administrator neexperimentat și incompetent să continue practicile proaste de angajare ale Ottawa Impact.

În același timp, în ședințe secrete, ei au făcut planuri să concedieze suport juridic experimentat și competent doar pentru a angaja o echipă de avocați fără experiență municipală. Din punct de vedere istoric, costurile legale anuale pentru județ au depășit puțin 200.000 de dolari. În primul an, grupul juridic Kallman a fost plătit cu peste 690.000 de dolari.

Angajarea unui administrator județean neexperimentat a dus la un șir de angajări mai neexperimentate. Membrii OI ai consiliului au aprobat angajarea solicitată de Gibbs, crescând astfel și mai mult cheltuielile din județ. Gibbs și echipa de angajare și-au propus să găsească cea mai calificată persoană disponibilă și au prezentat consiliului și comunității cinci calificări specifice pe care le-au considerat necesare pentru a face treaba.

Gibbs a continuat să angajeze pe cineva care îndeplinea doar una dintre cele cinci calificări necesare. La acea vreme, știam puțin despre noul angajat. Știam că el (asemănător noului său șef) nu avea niciun respect pentru femei și știam că cel mai recent angajator al său era un reprezentant al statului republican de extremă dreaptă.

Am aflat și mai multe când consiliul OI a ținut o audiere simulată pentru a încerca să concedieze un director experimentat și pe deplin competent al Departamentului de Sănătate. Am aflat că acest nou angajat nu era calificat și nici măcar trebuia să treacă de primul interviu, dar Gibbs a forțat echipa să-l invite la un al doilea interviu. Am aflat că acest candidat a refuzat să dea mâna cu oricare dintre femeile din echipa de interviu. Am aflat că candidatul nu a fost selectat de niciunul dintre membrii echipei de angajare, dar Gibbs i-a forțat angajarea. Am aflat că Gibbs dorea să fie angajat pentru că „l-ar putea conduce”. Și, în cele din urmă, am aflat că „etica” a noului său asistent depinde de cine lucrezi.

Rezultatul este că județul este din nou dat în judecată de candidatul mai în vârstă, înalt calificat, pentru nerespectarea legii. Deși nu vom ști costul real pentru o perioadă de timp, știm că vor exista din nou costuri legale exorbitante pentru a duce o bătălie pierdută și că, în cele din urmă, reclamantul va prevala costându-l pe contribuabil (pe tine) și mai mult.

Tot la această audiere l-am auzit pe Gibbs declarând „de zeci de ori” sub jurământ că „nu și-a amintit” sau „nu și-a putut aminti” discuțiile sau acțiunile pe care le-a întreprins în primele 10 luni de angajare. Între acea mărturie și punerea în pericol a contribuabililor prin practicile sale prejudiciabile de angajare, un consiliu de conducere informat și experimentat l-ar fi concediat pe loc. Asta, desigur, presupune că am avut un consiliu căruia îi pasă de contribuabilii din județul Ottawa.

Deși se știe puțin despre cea mai recentă angajare a lui Gibb, cu siguranță el nu pare să aibă nicio experiență în guvernarea județului. Ceea ce știm este că singura pretenție a noului nostru administrator adjunct la faimă este că „a luat parte la mai multe cascadorii politice cu James O’Keefe, fondatorul controversat al Project Veritas, o organizație nonprofit conservatoare care folosește videoclipuri sub acoperire și a organizat întâlniri într-o încercare. pentru a dezvălui părtinirea media”. După cum s-ar putea aștepta, acest efort a eșuat, iar fostul său partener este „sub investigație la New York din cauza acuzațiilor că a maltratat lucrătorii și a cheltuit greșit fondurile organizației”.

Deci, cum rezolvi o problemă în care oamenii incompetenți angajează mai mulți oameni incompetenți? Gibbs a propus o soluție – îndepărtați procesul de angajare de la cei a căror slujbă este. De la cei care au experiență în angajare, care înțeleg legile muncii și practicile legale de angajare și transferă acel proces lui și consiliului de administrație!

Și există încercările rău intenționate de a concedia un ofițer de sănătate experimentat și calificat și apoi de a o înlocui cu o persoană fără experiență și necalificată, care nu are experiență în sănătatea publică. Acest fiasco i-a costat și va continua să îi coste pe contribuabilii din județul Ottawa.

Nu este vorba doar de angajarea de oameni neexperimentați pentru a angaja roluri ocupate anterior de oameni experimentați și competenți; Exact același lucru se întâmplă la nivel de voluntari, deoarece consiliul OI începe procesul de înlocuire a voluntarilor experimentați și calificați din diferite comisii cu candidați neexperimentați, care singura calificare este loialitatea față de OI, nu față de contribuabilii din județul Ottawa.

În urmă cu mai puțin de 14 luni, locuiam într-un județ de care puteam fi mândri. Un județ respectat în tot statul, cu un departament de sănătate respectat în toată țara. Acum statul și națiunea se întreabă ce s-a întâmplat. Răspunsul ușor este că am luat de la sine înțeles ceea ce aveam.

Pentru a repara această mizerie va fi nevoie de mai multe alegeri. Va dura ani pentru a reconstrui ceea ce a fost distrus în 13 luni scurte.

Județul Ottawa se poate recupera, dar va fi nevoie de fiecare dintre noi să fim atenți și apoi să luăm măsuri.

— Mark Smith locuiește în Grand Haven.

Acest articol a apărut inițial pe The Holland Sentinel: Mark Smith: Practici de angajare incompetente doar un mod în care OI irosește bani

By admin