Wed. Feb 21st, 2024

Rep. Democrată Katie Porter Luni a susținut explorarea limitelor de vârstă pentru toți oficialii aleși, chiar dacă a lăudat recordul liderului octogenar al partidului său, președintele Joe Biden.

„Când îl evaluez pe președintele Biden, ceea ce caut sunt rezultatele – ceea ce a oferit el pentru a-mi ajuta familia. Și sunt mulțumit de ceea ce a făcut până acum”, a spus Porter într-o dezbatere de 60 de minute la Senatul California, la San Francisco. „Cred că, în general, limitele de vârstă sunt o conversație pentru toți oficialii aleși pe care ar trebui să o avem.”

Candidații au fost întrebați despre „limitele de vârstă” – și dacă Biden, 81 de ani, și fostul președinte Donald Trump, 77 de ani, sunt prea bătrâni pentru a îndeplini un al doilea mandat la Casa Albă. Acea întrebare care fierbea mult timp a izbucnit săptămâna trecută odată cu lansarea lui a raportul consilierului special care prezenta un portret dur al facultăților mentale ale lui Biden.

Niciunul dintre cei trei democrați nu a ridicat o alarmă directă cu privire la vârsta lui Biden în timpul celui de-al doilea conflict televizat al cursei din California. Republicanul Steve Garvey, fostul jucător de baseball din liga majoră, l-a aruncat pe președinte într-o lumină jalnică – rupând cu cei din partidul său care simt oportunitățile politice în batjocură de acuitatea mentală a președintelui.

„Suntem întristați când ne uităm la el în starea în care se află acum”, a spus Garvey.

Deputatul democrat Adam Schiff, în vârstă de 63 de ani, l-a apărat pe Biden și a folosit întrebarea pentru a-l declara pe Trump inapt pentru o funcție, la orice vârstă.

Porter, în vârstă de 50 de ani, rulează cu un mesaj de schimbare generațională și se poziționează ca un perturbator al status quo-ului din Washington. Au rămas nespuse referiri explicite la adversarii ei: ea se află într-o luptă pentru locul doi împotriva lui Garvey, în vârstă de 75 de ani, și a colegului democrat, reprezentantul Barbara Lee, în vârstă de 77 de ani. Porter nu s-a implicat cu niciunul dintre acești adversari.

În schimb, ea a profitat de șansa de a-l bate pe Schiff, liderul cursei, ca ipocrit, acuzându-l că susține „limitele de vârstă” pentru judecătorii de la Curtea Supremă, dar nu impune același standard membrilor Congresului. (Porter le-a clarificat mai târziu reporterilor că se referea la poziția lui Schiff cu privire la limitele mandatului pentru Congres și înalta curte.)

De-a lungul serii, Porter a făcut încercări repetate de a face un contrast între ea și Schiff, revenind la o critică despre el. acceptând donații de la PAC-uri corporative.

Schiff nu a luat momeala.

Congresmanul de la Burbank a pus milioane de dolari în spatele reclamelor TV prezentând concursul ca o confruntare unu-la-unu cu Garvey.

A continuat asta luni seara. În timp ce Porter și Lee se uitau, Schiff s-a încurcat cu republicanul din cauza refuzului său de a spune dacă salută sprijinul lui Trump.

„Permiteți-mi să-i spun asta și domnului Garvey, cea mai gravă amenințare pe care o avem la adresa democrației noastre este Donald Trump”, a spus Schiff.

Garvey, care a votat pentru Trump în 2020 și 2016, a refuzat să spună dacă îl va sprijini din nou în 2024. Având timp să îi răspundă lui Schiff, Garvey a savurat momentul.

— Nu, domnule, spuse el, adresându-se lui Schiff. „Cea mai mare amenințare la adresa democrației este deconstrucția Constituției: împachetarea [Supreme] Curtea; eliminând obstrucționarea. Acestea sunt lucruri care deconstruiesc democrația.”

Schiff a sărit înapoi pentru a-i răspunde lui Garvey.

„Donald Trump a împachetat Curtea Supremă, motiv pentru care milioane de americani și-au pierdut dreptul la libertatea reproducerii, motiv pentru care Curtea Supremă anulează reglementările privind calitatea aerului și calitatea apei”, a spus Schiff.

Garvey a încheiat schimbul, spunând că Schiff, a cărui carieră politică a început în timpul primei demiteri a lui Trump, este „fixat pe o singură persoană și pe o singură persoană”.

În timp ce Schiff l-a înfruntat cu nerăbdare pe Garvey ca un trăgător, nu a existat nici o grămadă de la colegii săi democrați, spre deosebire de ultima oara toți cei patru candidați s-au întâlnit pe scenă la dezbaterea de la sfârșitul lunii ianuarie susținută de POLITICO și Fox 11 la Los Angeles.

Lee, care se află pe locul al patrulea la sondaj, i-a plăcut să scoată deoparte răspunsurile divagatoare ale lui Garvey în acea întâlnire anterioară. Luni, ea s-a lipit de propriul ei fundal biografic, indicând experiența ei trecută de a trăi cu ajutorul publicului și de a fi fără adăpost.

În timp ce Schiff a încercat să se concentreze asupra lui Garvey, loviturile lui Porter la el nu au rămas complet fără răspuns. El a făcut o referire oblică la sloganul de campanie al lui Porter de „a zgudui Senatul”, afirmând că este imposibil să „mergi pe holurile Congresului fără să împiedici cinci oameni” făcând angajamente similare.

„Nu ajung să obțină nimic cu adevărat realizat”, a spus el.

Dustin Gardiner a contribuit la acest raport.

By admin