Wed. Feb 21st, 2024

MELBOURNE, Australia (AP) – Guvernul australian a anunțat marți că va scoate în afara legii doxxingul – eliberarea rău intenționată online a informațiilor personale sau de identificare fără permisiunea subiectului – după ce activiști pro-palestinieni au publicat detalii personale ale sutelor de evrei din Australia.

procuror general Mark Dreyfus a spus că legile propuse, care nu au fost încă elaborate, ar implica emiterea de notificări de retragere către platformele de socializare și impunerea de amenzi pentru tactica de intimidare.

Guvernul a răspuns la știrile Nine Entertainment săptămâna trecută, potrivit cărora activiști pro-palestinieni au publicat numele, imaginile, profesiile și conturile de rețele sociale ale evreilor care lucrează în mediul academic și în industriile creative.

Activiștii pro-palestinieni au distribuit o transcriere de aproape 900 de pagini care s-a scurs dintr-un WhatsApp privat format anul trecut de scriitori, artiști, muzicieni și academicieni evrei, au informat săptămâna trecută ziarele Nine. Transcrierea a fost însoțită de o foaie de calcul care conținea numele și alte detalii personale ale aproape 600 de persoane, presupusa apartenența grupului.

Autorul Clementine Ford, care a fost unul dintre activiștii care au postat link-uri către informațiile scurse, a spus că nu ar trebui să fie considerată doxxing.

„Acest chat a demonstrat mișcări extrem de organizate pentru a pedepsi activiștii palestinieni și aliații lor”, a postat Ford pe Instagram.

Dreyfus a spus că noile legi vor întări protecția australiană împotriva discursului instigator la ură, dar au oferit puține detalii despre modul în care vor funcționa.

„Utilizarea din ce în ce mai mare a platformelor online pentru a dăuna oamenilor prin practici precum doxxing, eliberarea rău intenționată a informațiilor lor personale fără permisiunea lor, este o evoluție profund tulburătoare”, a declarat reporterilor Dreyfus, care este evreu.

„Tintirea recentă a membrilor comunității evreiești australiene prin acele practici precum doxxing a fost șocantă, dar, din păcate, acesta este departe de a fi un incident izolat”, a adăugat Dreyfus.

A existat o creștere a rapoartelor de antisemitism în Australia de când războiul Israelului împotriva Hamas a început în octombrie.

Organismul de supraveghere al siguranței online al guvernului australian definește doxxing, care este cunoscut și sub denumirea de „dropping dox” sau documente, ca „expunerea intenționată online a identității, informațiilor private sau detaliilor personale ale unei persoane fără consimțământul acestuia”.

Întrebat despre definiția sa, Dreyfus a spus că doxing-ul este „eliberarea rău intenționată, în mod public, a informațiilor personale ale oamenilor fără consimțământul acestora”.

„Trăim într-o comunitate multiculturală vibrantă pe care ar trebui să ne străduim să o protejăm”, a spus Dreyfus.

Planul guvernului de a scoate în afara legii doxxing-ul a fost salutat de Consiliul Executiv al Evreilor din Australia, care reprezintă comunitatea evreiască din Australia.

„Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu guvernul pentru a ne asigura că este înțeleasă întreaga amploare a prejudiciului cauzat și că noile legi îi protejează efectiv pe australieni de această practică rușinoasă și periculoasă”, a spus președintele consiliului Daniel Aghion.

Expertul în securitate cibernetică de la Universitatea Monash, Nigel Phair, a aplaudat ideea unei legi împotriva doxxing-ului, dar a pus la îndoială cum ar putea fi pusă în aplicare.

„Este foarte dificil pentru agențiile de poliție să pună în aplicare astfel de legi atunci când, într-adevăr, pur și simplu nu au acces la date. Într-adevăr, companiile de social media sunt cele care poartă responsabilitatea”, a declarat Phair pentru Australian Broadcasting Corp.

„Agențiile noastre de aplicare a legii, îndrăznesc să spun, sunt deja acoperite de investigații online cu cantitatea de infracțiuni pe care le avem online. Adăugând acest lucru fără resurse suplimentare și lucrul cu adevărat integrat cu platformele de social media – pur și simplu nu va face mare lucru”, a adăugat Phair.

By admin